Jeugd & jongeren

Ook de kinderen zijn van harte welkom. Zij hebben een plek in de dienst maar ook in hun eigen activiteiten. In de dienst is er aandacht voor kinderen door het zingen van een lied van de maand en een gesprek over het thema van de kindernevendienst. Daarnaast zijn er verschillende diensten gericht op kinderen. Voorbeelden hiervan zijn de kleutervieringen, de dienst met veel kinderen in de Stevenskerk, projecten met kerst en 40 dagentijd, kinderkerstdienst en palmpasendienst met optocht. Veel leuke dingen waarbij kinderen op hun eigen niveau mee mogen doen. 

Niet altijd is de dienst gericht op kinderen en dan is er een kindernevendienst. De kinderen gaan dan naar een eigen ruimte om naar een verhaal te luisteren en te knutselen/praten/zingen en vooral samen te zijn. Voor de jongeren hebben we 1x in de maand tienerkerk. Ook daar staat de ontmoeting met elkaar en een verhaal vanuit de bijbel centraal. Voor de jongste kinderen is er een creche aanwezig. Daar kunnen zij lekker spelen. In de zomervakantie kunnen de kinderen mee naar de dienst. Er zijn dan kleurplaten aanwezig. De kinderen kunnen lekker kleuren terwijl de ouders naar de preek luisteren.  

Naast de diensten hebben we de volgende activiteiten: 

  • Het kerstspel op Kerstavond. Kinderen spelen het kerstpel, waar ze de hele advent aan werken. Spannend, maar altijd erg leuk!
  • Kidcat
  • Sirkelslag
  • Theaterweekend

Tegen de zomer sluiten we het jaar af met een gezellig en actief kampweekend voor alle kinderen (en hun ouders), in een scoutinggebouw ergens in de buurt van Nijmegen. Een hoogtepunt van het jaar!

Iedereen is welkom om mee te doen!