Bewaar deze activiteit Verwijder deze activiteit
Alle activiteiten

Wandel mee met de Nacht van de Vluchteling

17-06-2023
Inspiratie

Op zaterdagavond 17 juni en zondagnacht 18 juni vindt de Nacht van de Vluchteling plaats. Vanuit de Protestantse Gemeente Nijmegen willen we graag in groepsverband meelopen. 

De routes

Er zijn routes met verschillende afstanden in de regio Nijmegen-Anrhem, daarmee is de wandeltocht geschikt voor alle leeftijden. De routes voor 10 km en 20 km starten om 18.00 uur bij de Vasim en finishen daar ook. De nachtroute van 40 km start om 00.00 uur op dezelfde locatie en eindigt bij Stadsvilla Sonsbeek in Arnhem. Rondom deze Nacht van de Vluchteling besteedt de PGN breder aandacht aan het thema Vluchteling, onder meer tijdens een onderwegdienst op zondag 11 juni. 

De Nacht van de Vluchteling

Al sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling. Duizenden deelnemers lopen de avond of nacht door en proberen samen via sponsoring of donaties zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp wereldwijd. Zo vragen ze op een positieve manier aandacht voor mensen die moeten vluchten vanwege conflict, oorlog of klimaatverandering.

De Nacht van de Vluchteling is een bijzondere wandeltocht vol saamhorigheid, uitdagende kilometers en bewustwording. Je kan je individueel inschrijven, maar ook als organisatie. Tijdens de Nacht lopen er ook mensen mee met een eigen vluchtverhaal (onze Nachtambassadeurs!) en diverse organisaties die zich dagelijks inzetten voor vluchtelingen. Dit zorgt onderweg voor mooie ontmoetingen en gesprekken. Sponsorgeld is in voorgaande jaren onder meer besteed aan het herstellen van waterputten in de droogte van Somalië, zodat mensen weer toegang kregen tot schoon (drink)water, voedselhulp voor mensen op de vlucht voor de oorlog in Oekraïne en medische hulp in Syrië. 

 Meer informatie en opgeven

Voor alle drie de routes hebben we plaatsen gereserveerd. Woensdag 7 juni is de uiterste datum voor aanmelding. Er zijn per afstand nog maar 10 plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij! Meedoen? Kies dan voor één van onderstaande opties:

Je kan per afstand het hele team van de PGN steunen of een individuele deelnemer. Ook als de datum voor inschrijving is verlopen. 

Heb je vragen of wil je meer weten over de wandeltocht? Neem dan contact op met Jenneke van de Streek of Theo van Driel.