Attentie…..
Zondag 12 juni was er een “onderwegdienst” in de Maranathakerk voorbereid door de commissie GO.
Aansluitend was er informatie over de nieuwe werkgroepenstructuur.
Maandagavond 13 juni was het vervolg tijdens de gemeenteavond in de Maranathakerk.
Er werd toelichting gegeven door de commissie GO op de nieuwe werkgroepenstructuur en de werkgroepen presenteerden zich middels een poster.
Voor meer informatie zie de presentatie van deze avond

Pinksteren
(klik op het plaatje voor het filmpje)

Na Hemelvaart volgt Pinksteren; wat vieren we eigenlijk met Pinksteren ?
Ook deze vraag is in het kort beantwoord :

Wat is Pinksteren? “Jezus’ volgelingen krijgen de inloggegevens van Zijn cloud” – RN7
Het artikel op de website van RN7

Hemelvaart
(klik op het plaatje voor het filmpje)

De regionale tv zender RN7 stelde de vraag wat herdenken we eigenlijk met Hemelvaart ?
Veel mensen weten niet meer dan dat het een vrije dag is, maar wat is het verhaal bij Hemelvaart ?
Die vraag moest in zo’n 50 seconden beantwoord worden ……………
Wat is Hemelvaart? “Hij is nu in de cloud” – RN7
Hier het artikel op de website van RN7.

Lintjesregen 2022
Het is dinsdag 26 april en dat betekent lintjesregen, ook in de Ontmoetingskerk.
Niets vermoedend begonnen Piet van der Heide en Marja Theunis aan deze dag. Piet heeft zijn nette pak aangetrokken, want hij gaat naar de Ontmoetingskerk alwaar Marja een lintje krijgt uitgereikt. Hij is uitgenodigd om daar bij aanwezig te zijn met zijn vrouw, maar ….. mondje dicht.
Marja wacht op een vriendin die haar meeneemt voor een gezellig dagje weg.  Ze leest nog even het krantenartikel dat gaat over de jaarlijkse lintjesregen. Wat fijn toch voor al die mensen denk ze.
Onder deze voorwendselen belanden Marja en Piet in de Ontmoetingskerk. Daar worden zij verrast door burgemeester Bruls die hen namens de koning mag onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit vanwege hun beider verdiensten en jarenlange inzet voor de Protestantse Gemeente in Nijmegen. In de kerkzaal waren trotse families en vrienden getuigen van deze welverdiende onderscheiding.
Marja en Piet, dank, dank, dank voor al jullie werkzaamheden en inzet en trouw.

Werkgroepen Go en de Kerkenraad.
Zaterdag 2 april jl. kwamen de leden van de kerkenraad, GO en de werkgroepen bijeen in de Maranathakerk.
Het was het moment om de volgende stap te zetten  in het proces van Gemeente-opbouw, namelijk de huidige GO werkgroepen structuur aanpassen naar een volledige werkgroepen-kerkenraad.
We dachten gezamenlijk na over een aantal vragen, zoals:
– wat motiveert ons om mee te doen?
– en hoe kunnen we de kerkelijke organisatie hiervoor optimaal invullen?
– en wat zijn de verantwoordelijkheden en werkvelden van de kerkenraad en de werkgroepen?
We kunnen terugkijken naar een geslaagde middag. We hebben met elkaar goede gesprekken gehad over wat ons motiveert om mee te doen in werkgroep of kerkenraad. Verder hebben we modellen bekeken voor de beoogde werkgroepenkerkenraad en middels een peiling een voorkeurskeuze aangegeven.
Een terugblik met een samenvatting van hetgeen besproken is vindt u hier.

Werkgroep Eredienst.
Toelichting op de ambten

We weten waarschijnlijk wel dat onze kerk drie ambten kent: dat van diaken, van ouderling en van predikant; eigenlijk ook in die volgorde. Samen maken ze de kerkenraad uit, en daarmee het bestuur van de kerk. En zijn ze van belang!
Toch is het lastig om mensen te vinden om ze te bekleden, en is vaak ook niet heel duidelijk wat het nu precies inhoudt en wat het belang van de ambten is. Over achtergronden van de kerkelijke structuur is veel te zeggen, en daarmee over de organisatie van de kerk.
Op 10 februari jl. heeft ds. Wouter Slob daar het een en nader over verteld en toegelicht.
Hier de gebruikte presentatie over ambten.

Werkgroep Jeugd.
Jongerentheaterweekend
Het theaterweekend dat gewoontegetrouw plaatsvindt in het laatste weekend van januari is verplaatst naar het weekend van 19 en 20 maart as.  Lees de het verslag van het theaterweekend 2022

Werkgroep Communicatie.

De PGN-app komt er aan. De kerk altijd binnen handbereik.
In de app vinden we elkaar buiten de muren van de kerk. We kunnen elkaar inspireren en zijn verbonden met elkaar. Veel handige weetjes en gebruiksmogelijkheden.
Lees de folder kerk app.

Nieuwsbrief “De Omroeper”.
jaargang 2022
nr.  1 van 20 januari 2022